اتحادی سودآور
اتحاد دو غول خودروسازی دنیا یعنی رنو فرانسه و نیسان ژاپن توانست عنوان بزرگترین فروشنده خودروهای سبک در سال ۲۰۱۷ را برای "اتحاد" به ارمغان بیاورد. بعد از اینکه دیگر شرکت ژاپنی یعنی میتسوبیشی نیز به این اتحاد پیوست آنها توانستند با افزایش سهم فروش در بازار رقیب اصلی خود فولکس واگن را کنار بزنند.
در این آمار فروش گروه خودروسازی نیسان با فروش ۵.۲۸ میلیون دستگاه خودروی، گروه خودروسازی فرانسوی رنو با ۳.۷۶ میلیون دستگاه خودرو و میتسوبیشی با ۱.۰۳ میلیون دستگاه خودرو توانستند سهم کل فروش بازار خودروهای سبک این اتحاد را به عدد ۱۰.۶۱ میلیون دستگاه خودرو در سال ۲۰۱۷ برسانند.
این سه خودروساز توانستند رکورد سال ۲۰۱۶ خودروسازی فولکس واگن که توانسته بود ۱۰.۵۳ میلیون دستگاه خودرو را تولید کند را ارتقا دهند. خودروسازی های آئودی، اشکودا، سئات و پورشه برندهای خودروسازی زیرمجموعه فولکس واگن محسوب می شوند.
در سال ۲۰۱۷ شرکت های زیرمجموعه اتحاد «رنو - نیسان- میتسوبیشی موتورز»، برندهای رنو، نیسان، میتسوبیشی موتورز، داچیا، رنو سامسونگ موتورز، آلپاین (Alpine) ، لادا (Lada) ، اینفینیتی (Infiniti) ، ونوشا (Venucia) و داتسون (Datsun) را در ۲۰۰ کشور عرضه کرده اند.
در سال گذشته میلادی فروش گروه خودروسازی رنو با رشد ۸.۵ درصدی، به بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه رسید که رکورد جدیدی برای رنو به شمار می رود.
گروه خودروسازی تویوتا نیز به عنوان دومین فروشنده بزرگ سال ۲۰۱۶ توانسته بود ۱۰.۲ میلیون خودرو را در این سال به فروش برساند. البته آمار فروش هینو موتورز که عرضه کننده های خودروهای سنگین است در آمار تویوتا محاسبه نشده است.
بسیاری از کارخانجات خودروسازی دنیا تلاش می کنند با افزایش حجم فروش خود بتوانند هزینه های تولید را کاهش داده و سرمایه گذاری های مورد نیاز برای توسعه نسل بعدی تکنولوژی های صنعت خودرو از جمله خودروهای خودران، خودروهای الکتریکی و خدمات حمل و نقل نوین را فراهم کنند.
این مورد دلیل تمرکز گروه رنو-نیسان و انگیزه اصلی شرکت نیسان برای تصاحب سهام رقیب کوچکتر خود یعنی میتسوبیشی موتورز در سال ۲۰۱۶ بود.
کارلوس غصن، مدیر گروه رنو نیسان وعده داده است با افزایش حجم فروش سالانه خودرو به ۱۴ میلیون دستگاه تا سال ۲۰۲۲ بتوانند ۱۲ میلیارد دلار درآمد برای این شرکت به ارمغان بیاورد.
رنو، نیسان و برخی دیگر از شرکت های خودروسازی به دنبال این هستند که با به اشتراک گذاشتن بخش بیشتری از قطعات خودرو و یکسان کردن پلتفرم های تولیدی خودرو هزینه های تحقیق و توسعه و همچنین تولید را کاهش دهند و شرکت های خود را به سود بیشتری برسانند.
شرکت خودروسازی تویوتا هم با در پیش گرفتن چنین رویکردی و با شریک شدن با گروه مزدا موتور و سوزوکی موتور تلاش می کند که هزینه های توسعه و بازاریابی خودروهای برقی و دیگر تکنولوژی های نوین را کاهش دهد.