نگاهی به کمپین #مسیرنو

این کمپین یک مسئولیت اجتماعی دارد

مدتی است که کمپین #مسیرنو از سوی رنوی ایران در حال اجراست. در این مطلب نکاتی را پیرامون این کمپین را خواهید خواند.
این کمپین یک مسئولیت اجتماعی دارد
۲۱ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۶:۳۶ سبک رنو

یکی از شیوه‌های راه یافتن به ذهن و دل مصرف‌کننده، انجام مسئولیت‌های اجتماعی و رساندن اخبار آن به مخاطب است. معمولاً هر چه انتخاب این مسئولیت اجتماعی، چالش‌برانگیزتر و شیوه‌ی معرفی آن خلاق‌تر باشد، راه یافتن به ذهن و دل مخاطب و ماندگار شدنش نیز بیش‌تر خواهد بود.

انتخاب درست یک موضوع به عنوان مسئولیت اجتماعی، به پررنگ‌تر شدن جایگاه و شنیده شدن پیام برند کمک شایانی می‌کند. گاهی برندها هزینه‌های زیادی برای انجام این گونه مسئولیت‌های اجتماعی می‌پردازند، اما در نهایت نتیجه آن مخاطب را به مسیری متفاوت از اهداف برند هدایت می‌کند.

یکی دیگر از نکته‌های تاثیر‌گذار در موضوع مسئولیت اجتماعی، شیوه‌ی خبررسانی در مورد آن است. شیوه خبررسانی همان روشی است که نشان می‌دهد چطور قصه‌ی خیرخواهانه‌ای که انجام گرفته یا در حال انجام است، باید در مقابل مخاطب به نمایش گذاشته شود تا هم کمتر تبلیغاتی به نظر برسد و هم دل او را به دست آورد و حس افتخار و غرور را در رابطه با برند در او بیدار کند.

انتخاب یک مسئولیت اجتماعی و اطلاع رسانی بکر و جذاب در مورد آن، از دیگر چالش‌های پیش روی برندهاست. برندها با توجه به زمینه‌ی فعالیت‌هایشان انتخاب‌های محدودی دارند و در نهایت شیوه‌ی معرفی و روش درگیر کردن مخاطب است که تفاوت مسئولیت‌های اجتماعی را مشخص می‌کند. این درگیر کردن یعنی برند چطور مخاطب را وارد بازی کند و در مواردی این طور به نظر برسد که مخاطب بیش از برند در این حرکت تاثیرگذار است.

یکی از انتخاب‌های تکراری اما متفاوت این روزهای دنیای تبلیغات، کمپینی است با عنوان “ #مسیرنو ” که به ظاهر با ورود اشکان خطیبی (بازیگر، مجری، کارگردان و خواننده‌ای که فعالیت‌های اجتماعی دیجیتال زیادی دارد) آغاز شد. اشکان خطیبی معمولن به سراغ نگرانی‌ها و دغدغه‌های اجتماعی چالش برانگیز می‌رود و مثل خیلی از سلبریتی‌های محبوب دیگر، به طرز سخاوتمندانه‌ای به بیان نگرانی‌های مختلف اجتماعی می‌پردازد.

ترافیک و رانندگی در شهر یکی از این دغدغه‌ها است که وی بر روی صفحه‌ی اینستاگرام خود گاهی حرفی از آن به میان می‌آورد. این دغدغه‌ها در نهایت با انتخاب از طرف خودروساز فرانسوی رنو، به سمت کمپینی فرهنگی و اجتماعی هدایت شد. رنو با سوار شدن بر روی موج های ساخته شده توسط این سلبریتی، تلاش کرد کمپین را بسیار نرم و آرام شکل دهد، تا هم دغدغه‌ی او توسط مخاطبش شنیده شود و هم جنبه‌ی تبلیغاتی کمپین را که معمولن باعث پس زدن مخاطب می‌شود، کمرنگ‌تر کند.

هشتگ کمپین با نام #مسیرنو توسط چهره شناخته شده‌ی کمپین، رونمایی شد و این معرفی بدون شنیده شدن حرفی از برند، نشان از استراتژی جسورانه و مدرن آن دارد. برندی که جرات می‌کند حرف دلنشین خود را توسط نفر سومی هدایت کند و تنها به عنوان حامی پشت او بایستد. نتیجه‌ی این انتخاب، همراهی خالصانه‌ی مخاطب با سلبریتی و کمپین را در بر داشت. مخاطب به دعوت سلبریتی و حمایت رنو قدم پیش گذاشت و همراهی خود را در دنیای دیجیتال اعلام کرد. آن طور که به نظر می‌رسد در این همراهی، چهره‌های شناخته شده‌ی دیگری هم حضور دارند که به پیشرفت و بزرگ شدن این موج کمک خواهند کرد و البته این احتمال وجود دارد که این چهره‌ها به طور رسمی از طرف برند دعوت شده باشند.

با توجه به نکاتی که در ابتدا برشمردیم می‌توان گفت کمپین مسئولیت اجتماعی #مسیرنو، علیرغم محدودیت در انتخاب مسئولیت اجتماعی مرتبط با محصول و همچنین شیوه ی یافتن و ارتباط با مخاطبین خود، درست و خلاقانه عمل کرده و توانسته با دست گذاشتن روی موضوع تکراری ترافیک، آن را از زاویه‌ای متفاوت ببیند و همچنین با انتخاب روش‌های درست در دسترسی به مخاطبان موفق شود مخاطبین را به شکلی واقعی درگیر عمل به این مسئولیت اجتماعی کند.

کمپین #مسیرنو همچنان ادامه دارد. هنوز صحبت کردن از اینکه کمپین دقیقن چه تاثیری در ذهن چه نوع مخاطبی گذاشته، کمی سخت است. باید منتظر ماند تا #مسیرنو، سخنرانی خود را به پایان برساند و منتظر بازخوردهایش باشد.

برای دنبال کردن این کمپین، به این سایت مراجعه کنید.

 


کلید واژه ها: مسیر نو مسئولیت های اجتماعی رنو