ADAS چیست؟
کمپانی فرانسوی رنو در لیست نوآورترین شرکت های دنیا قرار دارد و از زمان شروع تاریخ خودروسازی نیز به صورت مداوم نوآوری های جدیدی را به بازار خودروی دنیا معرفی کرده است.
نوآوری برای رنو به معنای طراحی و توسعه طیف گسترده ای از محصولات و خدمات است که برای مشتری ارزش آفرین باشد. همچنین توسعه فناوری هایی که بتواند انتظارات مشتریان را برآورده سازد. اما نوآوری به این مفهوم نیز هست که با پیش بینی و نگاه به بازار خودروهایی برای آینده نیز تولید کرد.
یک از نوآوری هایی که رنو در محصولات خود استفاده می کند سیستم های پیشرفته همیار راننده یا ADAS ( Advanced driver-assistance systems ) نام دارد. ADAS سیستمی برای کمک به راننده در فراینده رانندگی است. وظیفه این سیستم ها افزایش امنیت خودرو و به طور کلی افزایش ایمنی جاده هاست.
اغلب تصادفات جاده به دلیل اشتباهات انسانی رخ می دهد. در نتیجه سیستم های پیشرفته همیار راننده با هدف خودکار شدن و تقویت سیستم های ایمنی خودرو توسعه یافتند. امروزه ثابت شده است که سیستم های خودکاری که با ADAS به خودروها راه یافته اند توانسته اند که کشته های سوانح جاده ای را با جبران اشتباهات انسانی کاهش دهد. ویژگی های امنیتی این سیستم به این منظور طراحی شده اند که با ارائه فناوری های که خطرات احتمالی را به راننده هشدار می دهد یا در اختیار گرفتن کنترل خودرو دز زمان لازم از وقوع تصادفات جلوگیری کنند. ویژگی های انطباقی هم می تواند سیتسم هایی مانند خودکار شدن سیستم روشنایی خودرو، کروز کنترل، ترمز خودکار، هشدارهای ترافیکی و ناوبری، اتصال به تلفن های هوشمند، آگاه سازی راننده درباره خودروهای دیگر یا خطرات احتمالی، سیستم هشدار تغییر خط جاده و نمایش نقاط کور راننده را شامل شود.
امروزه ADAS به یکی از سریعترین بخش های در حال رشد صنعت خودروسازی تبدیل شده است. استفاده روزافزون از سیستم های ایمنی ISO 26262، توسعه فناوری های خاص استاندارد مانند IEEE 2020 برای کیفیت حسگر تصویر و همچنین پروتکل های ارتباطی همانند API اطلاعات خودرو از جمله دلایل رشد سریع سیستم های پیشرفته همیار راننده در صنعت بزرگ خودروسازی دنیا است.
نسل بعدی ADAS با استفاده از اتصال شبکه بی سیم و اطلاعات خودرو به خودرو (V2V) و خودرو به زیرساخت (V2X) اطلاعات بهینه تری را ارئه خواهد داد.
یکی از پرگرایش ترین بخش های صنعت خودرو امروز ظهور خودروهای خودران است. توسعه این خودروها در امریکای شمالی به سرعت در حال رشد است. این وسایل نقلیه برای افزایش ایمنی و کاهش تصاوفات ایمنی با سیستم های پیشرفته همیار راننده تلفیق شده اند.
برخی از سیستم های ADAS که تا به امروز به کار گرفته شده اند عبارتند از:
- کروز کنترل انطباق پذیر که در آن سرعت مطابق با وضعیت ترافیکی جاده توسط کامیپوتر خودرو کم یا زیاد می شود.
- کنترل روشنایی اطباق پذیر: چرخش نور در پیچ ها
- سیستم ترمز ضد قفل (ABS)
- پارک خودکار خودرو
- سیستم ناوبری خودرو به کمک GPS
- سیستم دید در شب
- شناسایی نقاط کور
- سیستم پیشگیری از تصادف
- کروز کنترل
- شناسایی خواب آلودگی راننده
- سیستم نظارت بر وضعیت راننده
- سیستم کنترل پایداری الکترونیکی خودرو
- سیستم دستیار ترمز اضطراری
- سیستم همیار اضطراری راننده
- هشدار تصادفات اتفاق افتاده در مسیر
- همیار تقاطع
- کنترل شیب
- انطباق هوشمند سرعت
- سیستم اخطار خروج از خط
- دستیار تغییر خط
- حسگرهای پارک
- سیستم حفاظت از عابر پیاده
- حسگر باران
- سیستم روشن-خاموش
- سیستم نظارت بر فشار باد لاستیک
- سیستم تشخیص علائم ترافیکی
- دستیار دور زدن
- سیستم های ارتباطی وسایل نقلیه